hr en de fr
This site promotes human rights, freedom of expression and secularism
45lines logo

Kamenovanje naše obitelji od strane transfoba

Rate this item
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • (3 votes)
  Drago Pilsel slavodobitno na Zagreb Prideu Drago Pilsel slavodobitno na Zagreb Prideu photo by Cropix
  "Drago Pilsel: Uzasni spot. Čista agresivnost. Zloupotreba dijeteta (kći novinara Željka Peratovića koji ovime daje papa in boca Karamarku koji ga je prozivao kao lošeg roditelja). Pucanj u stopalo. Nevjerojatan promašaj organizatora Gay Pridea u Zagrebu. Poruka je da heteroseksualni parovi su za vatru?!

  Tuesday at 5:09pm · Like · 3"
  Ovo je fejsbuk uvod Drage Pilsela u objavljivanje HINA-ine vijesti o tome da je Pravobranitelji za djecu Mili Jelavić prijavio spot udruge Zagreb Pridea u kojem glavnu ulogu 'Djevojcice koja je spalila majku i oca, kako ju je na vrhuncu medijske hajke okrstila Slobodna Dalmacija preko cijele stranice, igra naša kćer, na koju je 2009. nasrnula policija Tomislava Karamarka, a zbog cega smo morali emigrirati iz zemlje. Dakle, glavna meta Drage Pilsela je bila naša heteroseksualna obitelj, a LGBTIQ zajednicom poslužio se samo kao sredstvom. Nakon što je Zagreb Pride priopćenjem od 11 sati u srijedu povukao 'kontroverzni spot' i nakon sto su se na njemu osim Pilsela izredali monopolist na polju dokumentaristike o ljudskim pravima redatelj Nenad Puhovski i LGBTIQ, umalo, osoba godine, redateljica Dana Budisavljevic, ošamućenog organizatora cipelare udruge Iskon, Kontra i Domine, a nas Večernji list i Slobodna Dalmacija stavljaju pred streljački stroj.

  - Ti u ovome ne vidiš ništa sporno, a svi su to osudili?! Ti bi opet svoje dijete ukljucio u slican kontroverzni projekt?!, pucala je kolegica iz Vecernjeg lista.

  -Jesu li vas vec kontaktirali iz Ureda djecje pravobraniteljice, bila je samilosnija kolegica iz Slobodne Dalmacije.

  Jos su uvidjavniji bili njeni urednici koji su tekst na cijeloj stranici naslovili crno-crnim naslovom 'Djevojcica spalila majku i oca'.

  spalila majku oca 

  Sreca u nesreci, roditelji djece i osoblje skole koju pohadja nasu kcer, upoznali su nas nakon povratka iz svicarskog azila i vrlo dobro znaju zasto smo bili izbjegli/protjerani. Ni nasu kcer, a ni nas nitko nije krivo pogledao.

  No, to ne bismo mogli reci za moju novinarsku zajednicu.

  Danas na prideu prilazile su nam mnoge odusevljene LGBTIQ osobe s pitanjima: Jel to mala iz spota? Mozemo li vas slikati?

  Susreli smo i Ivu Mesića, transrodnu osobu kojoj se narugao i čije sudjelovanje u spotu je zamjerio Zagreb Prideu Drago Pilsel. On se raspitivao kako smo sve preživjeli, je li mala imala problema u skoli.

   

  U mainstream medijskim izvjescima, glavna pojedinacna zvijezda ovoga Pridea je Drago Pilsel. On sigurno vjeruje da je  zbog njegove intervencije minuli Pride bio tako masovan, miran a sa 30 posto manje policijskog osiguranja od lanjskog. Da on nije sprijecio nastavak objavljivanja "nasilnog heterofobnog spota u kojem se iskoristava maloljetna djevojcica" zasigurno bi broj prideovaca bio upola manji, a frcalo bi s pravom revoltirano homofobno kamenje. Prorok je taj diplomirani teolog. A i poduzetan je poput kvartovske mafije koja reketari vlasnike kafica. Nakon sto su organizatori nakon njegove intervencije bili prisiljeni povuci spot, odmah im se obratio s ponudom da ce im on naci dobrog PR-a za dalje.

   

  I nitko se od novinara s nama nije javno solidarizirao, pa cak ni doveo u pitanje moralni kredibilitet covjeka, koji je prema vlastitom priznanju kao šesnaestgodišnji ustaša  sinagogu u Argentini, a sa 50 u hodniku jednog hotela našamarao 15 godišnjaka, da vatru u spotu poistovjećuje s agresijom i čak holokaustom i govori o zlostavljanju djeteta.

   

  Mi smo preživjeli i ovaj udar na nasu obitelj i nećemo opetu emigraciju iako smo bili u situaciji i o toj mogućnosti razmišljati.

  Sretni smo zbog našeg djeteta što se razvija u vedru i tolerantnu osobu. Kada se rodila koncem 2003. odlučili smo da će odrasti u Hrvatskoj. Možda je to naša najveća pogreška, ali toliko smo tvrdoglavi da ni nju ne želimo priznati. Znali smo kakva je ona Hrvatska koja ne djeli deklarativno naš svjetonazor. Ona nas nije nagore, dapače, iznenadila. Ova druga, naša svjetonazorska Hrvatska, jako je trula. No, to je njen problem. Ne naš.

  Add comment

  Avatars help identify your posts on blogs. Use Gravatar free Avatar service.
  http://en.gravatar.com/ (opens in new window)


  Security code
  Refresh

  Audio zapisi