hr en de fr
This site promotes human rights, freedom of expression and secularism
45lines logo

Karapolicijski sustav

Rate this item
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • (9 votes)
  Ranko Ostojić, Dubravko Novak i Tomislav Karamarko pri primopredaji dužnosti. Je li Crni Marko zabetonirao privatnu policiju SDP-ovoj Vladi? Ranko Ostojić, Dubravko Novak i Tomislav Karamarko pri primopredaji dužnosti. Je li Crni Marko zabetonirao privatnu policiju SDP-ovoj Vladi? (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)
  Jadranka Kosor i Vladimir Šeks su potpuno u pravu kad vele da aktualnoj predsjednici HDZ-a o glavi radi Tomislav Karamarko, odnosno njegova privatizirana policija, koju se ne usudi dirati novi ministar policije Ranko Ostojić. O tome sam vezano za slučaj Salapić u Osijeku neki dan dao opširniju izjavu za Temu dana Radija 10 (poslušati u priloženom audio streamingu).

  Normalno je da osječki hadezeovac Salapić nema povjerenja u osječku policiju jer joj je na čelu Karamarkov kadar izuzetno sumnjve reputacije, Željko Prša. O njemu je već dosta pisano vezano za propuste dok je bio načelnik policije u Zaprešiću - ilegalni šverc ljudi, a osobito se istaknuo u slučaju 'otkrivanja ubojice' Ivane Hodak, Mladena  Šlogara Žile. Svi se sjećamo da je Karamarko postao ministar policije upravo nakon ubojstva Ivane Hodak.

  Zanimljivo je i to da je Pršina policija nakon ubojstva jednom privela Žilu radi skitnje, pa ga onda nakon par mjeseci i zatvorila nakon sumnjivog 'otkrivanja' oružja kojim je navodno ubio Ivanu Hodak, a skrivao ga u plastičnoj vrećici u napuštenom sjeniku gdje je noćivao. Čak je i sudac Ivan Turudić, koji sudi gotovo sve kontroverzne slučajeve na zagrebačkom Županijskom sudu imao ozbiljne primjedbe na način kako su Pršini policajci postupali. A Karamarko je Pršu za nagradu prvo prebacio u PUSKOK, pa na mjesto šefa osječke policije, nek mu se nađe tamo kad krene preuzimati HDZ od Jadranke Kosor - na tom terenu konkretno od Vladimira Šeksa.

  Karamarko Kosor
  Karamarko je jedva dočekao preuzeti neposredno pred izbore stranačku iskaznicu od Jadranke Kosor koja mu ju je nevoljko dala. Pokazalo se da nije smjela jer joj je odmah po izbornom poraazu krenuo zabijati nož u leđa.

  U Karlovcu posao za Karamarka obaviti će načelnik tamošnje PU, Josip Ćelić, bivši specijalac i svjedok protiv svog ratnog zapovjednika Željka Sačića u slučaju Grubori. Sačić je svojedobno kazneno prijavio Ćelića da je lažno svjedočio protiv njega na nagovor Karamarka. Ćelić se posebno istaknuo i u krvavom lovu specijalaca na podivljalog umirovljenog generala Ivana Koradea.

  Koncem prošle godine optužio je karlovačke novinare za lažnu sliku o efikasnosti karlovačke policije iako su statistike pokazale da je samo u prosincu na karlovačkom području bilo šest razbojstava od kojih je policija samo u jednom slučaju otkrila počinitelja.

  Lokalni mediji već bruje da će karlovački gradonačelnik Damir Jelić I njegova skupina u gradskom HDZ-u, u koju se ubraja i dogradonačelnik Dubravko Delić, na predstojećim unutar hadezeovskim izborima podržati Tomislava Karamarka, što kažu upućeni nije bez utjeca spomenutog šefa policije Josipa Ćelića.

  Iz samo njemu razumljivih razloga aktualni ministar policije zadržao je sve Karamarkove suspektne kadrove u policiji, većinu na mjestima na koja ih je postavio Kosoričin glavni suprabik. Pa se može dogoditi da o ishodima izbora u HDZ-u odluči zapravo Ranko Ostojić, ministar u Vladi Zorana Milanovića.

  Slična je situacija i u SOA-i gdje su isto tako ostali nedirnuti Karamarkovi kadrovi. Najbolji je primjer šef gospićke ispostave SOA-e, Ivan Jurčić, svojedobno sumnjičen za krađe, ali i za mnogo teža nedjela, o čemu su pisali Ivica Đikić u Feral Tribuneu i Ladislav Tomičić u Novom listu, pa ga svejedo Karamarko nije micao s dužnosti.

  Žalosno je što na tome ne inzistira ni SDP-ov pobjednički kandidat za predsjednika, Ivo Josipović, a kažu mi gospićki izvori, Jurčić je jako bitna karika u razrješavanju ubojstvu Milana Levara i razrješavanju preostalih neprocesuiranih zločina iz zadnjeg rata.

  Comments  

   
  Dudo
  -3 #1 Dudo 2012-02-02 20:30
  Kaj ste morti opsednuti Karamrkom? On je samo jedan od nekoliko kandidata, a najviše šansi ima Milinović. On bu celi jug dobil, od Karlovca, pa dole.
  Quote | Report to administrator
   
   
  Modesty
  -2 #2 Modesty 2012-02-03 00:20
  Šjor Žeki, a otkud Vam podaci iz tajne istrage o Sačiću? Zar se opet ne dovodite u situaciju da Vas optuže za objavljivanje zaštićenih podataka? Ja to samo dobronamjerno, ali Vi razmislite što time postižete!
  Quote | Report to administrator
   
   
  Dudo
  -3 #3 Dudo 2012-02-03 14:16
  Bavite se teorijama urote i ponašate kakti uvređena frajla. Vodite neke svoje privatne ratove. Kaj Vam smetaju Josip Ćelić, Damir Jelić i Dubravko Delić? Zato kaj ste od suseda ispod cene hteli dobit šumu, pa Vam nije prošlo. Niste uspjeli izvarati sirotinju i sad u tu priču uplićete Grad Karlovac, načelnika policije PU Karlovačke, Karamarka, novog ministra policije, novu Vladu. Za Vaše gluposti su Vam uvijek krivi drugi. Još samo fali da u cijelu priču upletete Svetog Oca Benedikta XVI jer vidim da ste i agresivni ateist, pa zakaj ne. Papa je takvima kao što ste Vi glavni zločinac.
  Quote | Report to administrator
   
   
  Radoznali
  0 #4 Radoznali 2012-03-18 08:48
  Imate li nformaciju zasto su suspendirali blog www.taliban.blogger.ba ? Jel' ovo rade 'anonimusi' iz udbe?
  Quote | Report to administrator
   

  Add comment

  Avatars help identify your posts on blogs. Use Gravatar free Avatar service.
  http://en.gravatar.com/ (opens in new window)


  Security code
  Refresh

  Audio zapisi